Érettségi találkozón

Ki ne emlékezni vissza szívesen az örömteli középiskolás évekre? Szerintem mindenkinek a gondtalan ifjúság, a felhőtlen boldogság, a véget nem érő szórakozás jut eszébe a középiskola hallatán.

Így vagyok ezzel én is. Nagyon szerettem azokat az éveket, amit gimnazistaként tölthettem el. Szerettem középiskolásnak lenni. Na, természetesen nem a tanulás miatt. Az is fontos volt, mert voltak terveim, amit csak úgy tudtam megvalósítani, ha becsületesen felkészültem a felsőfokú tanulmányokra.

Elsősorban azért szerettem életemnek ezt az időszakát, mert nagyon jó osztályközösségbe cseppentem, ahol nagyon sokat tanulhattunk egymástól is, nem csak tanárainktól. Megtanultuk, mit jelent közösségi emberként tevékenykedni, figyelni egymásra, segíteni egymásnak.

Nagyon szoros barátságok alakultak ki osztályon belül, amik meghatározóak voltak egész életünk során. Ennek köszönhetően már több mint negyven éve öt évenként rendszeresen megszervezzük érettségi találkozónkat. Mindig nagy izgalommal készülök ezekre a találkozókra. Nem csak azért, mert találkozhatok legjobb barátaimmal, kedvenc tanáraimmal, hanem azért is, mert érdekel minden osztálytársam sorsa. Kíváncsian hallgatom, kivel mi történt az elmúlt öt évben.

Hihetetlen, de amikor megpillantjuk egymást a találkozók alkalmával, úgy tűnik, mintha megállt volna az idő, és csak néhány hét telt volna el érettségi óta. Egymás szemében szinte alig változtunk valamit, pedig az évek bizony elteltek. Szerencsére, vannak köztünk már nagyszülők is, akik büszkén meséltek unokáikról.

Szeretek fényképeket készíteni ezeken a találkozókon, mert az emlékeket nagyon fontosnak tartom. Most is elkezdtem fényképezni Samsung telefonommal. Néhány kép elkészítése után bánatomra nem tudtam több képet készíteni, mert a telefonom kamerája elromlott.

A találkozó után azonnal hívtam a samsung telefon szerviz munkatársait, akik megnyugtattak, hogy pár napon belül meg tudják javítani készülékemet, mert van raktáron a hibás alkatrészből. Ráadásul telefonfutár szolgáltatásukat igénybe véve nincs szükség a személyes megjelenésre sem.